ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΙΟΥ

 
 
 
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΙΟΥ
Μελισσοκομική Μονάδα - Μέλι Ικαρίας


Για τους αρχαίους Έλληνες το μέλι ήταν η τροφή των θεών, για τους Αιγύπτιους πολύτιμο φάρμακο. Ερχόμενοι στο σήμερα οι επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν συνεχώς τις θεραπευτικές ιδιότητές που του έχουν αποδοθεί.

Το μέλι προέρχεται από το νέκταρ που μαζεύουν οι μέλισσες από τους κάλυκες των διαφόρων λουλουδιών ή από τις εκκρίσεις μελιτοφόρων δένδρων ή εντόμων.  Με την επίδραση των γαστρικών υγρών και ενζύμων, καθώς και διαφόρων διεργασιών του εντόμου μετουσιώνεται πλήρως και τελικά μετατρέπεται σε αυτό το πολύτιμο προϊόν, το μέλι.

Αποτελεί πηγή ενέργειας εφοδιάζοντας τον οργανισμό με υδατάνθρακες κυρίως σε μορφή γλυκόζης, φρουκτόζης και σουκρόζης. Επίσης, περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, κάλιο και χαλκό αλλά και ένζυμα που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.
 

 

 

 
 
 
 
Τα βασικά χαρακτηριστικά του μελιού:
- Προσφέρει ενέργεια
- Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά 
- Έχει φυσικές αρωματικές και αντιοξειδωτικές ουσίες
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό
- Κάνει καλό στην καρδιά
- Μαλακώνει το λαιμό


Το μέλι,  παρά το ότι είναι τρόφιμο και όχι φάρμακο, χρησιμοποιήθηκε σε εφαρμογές στην παραδοσιακή ιατρική. Σε πολλά πανεπιστήμια, κλινικές και ερευνητικά ιδρύματα, σε πολλές χώρες του κόσμου, ειδικευμένοι γιατροί και ερευνητές, κάνοντας πειράματα, δοκιμές, ερευνώντας και εφαρμόζοντας διάφορες μεθόδους θεραπείας βασιζόμενοι στο μέλι, και αναλύοντας τα συστατικά του, εξήγαγαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διαιτητική, φαρμακευτική, θεραπευτική, αντιβακτηριακή και αντιοξειδωτική δράση του μελιού.
 

 

 
 

 
 
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ
είναι το μέλι μας αλλά και όλα τα προϊόντα μας να γίνουν ευρέως γνωστά σε
όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.