noscript image for google
 
 
 
ΠΡΟΠΟΛΗ
Λομβαρδάς | Μελισσοκομική Μονάδα - Μέλι Ικαρίας


Την πρόπολη την μαζεύουν εξειδικευμένες εργάτριες τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας επισκεπτόμενες φυτά πλούσια σε ρητινώδεις, γομώδεις και βαλσαμικές ουσίες. Χρησιμοποιώντας τις σιαγόνες τους την αποκολλούν σε μικρά κομμάτια από τους οφθαλμούς των φυτών. Αφού επεξεργαστούν τις ουσίες αυτές με τη χρήση διαφόρων εκκριμάτων των αδένων τους, την τοποθετούν στα καλαθάκια γύρης στα πίσω πόδια τους. Τη μεταφέρουν στην κυψέλη και την χρησιμοποιούν απευθείας σε διάφορες εργασίες μέσα στην κυψέλη.

Ανάλογα με τη χημική σύνθεση της πρόπολης διαφοροποιούνται και τα φυσικά χαρακτηριστικά της όπως το χρώμα, το άρωμα, η γεύση και η συγκρότησή της.
 
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ      ΠΙΣΩ